Wednesday, December 30, 2009

5-5-5



We were together for
5 years 5 months and 5 days

kebetulan pulak, kan?
he's extravaganza bz with his work rite now
and i really miss him :(


notatangan : 12:05AM now(according to my laptop time) but he still at his office..ot and ot and ot...T-T

Tuesday, December 8, 2009

Mari buang lemak..weeweewee

Aktiviti kuruskan badan bersama keluarga..ahaks..menci2!sungguh penat+letih=lemak tepu dh byk,ok!


xbole blah

Time : 5.30pm - 7.00pm

Venue : Bukit Gasing, belakang RTM
Fee : none
Activity : Jungle tracking..jogging dalam utan..menci2!!

NotaKaki : menci tp best kalo teringat lemak makin tebal..huahuahua

Monday, December 7, 2009

Moist Chocolate Cake 'kukus' version..

YEAY!! My choc cake..i did it!alone..by myself..special for my love..hehe..


(gile malas nak rotate)

Saje nak bagi surprise kat dia..mase ktorg g mid, aku saje sorok kek tuh bawah bantal dalam keta..bile nak balek baru aku bagi(supaya dia lebih hargai aku..plus tunaikan sume yang aku nak..haha..jahat2..sungguh tak ikhlas!)then aku balek rumah..sebab tak sabar nk rase kek buatan sendiri(aku tak rasmi pun lagi kek tuh)..bukak peti ais......cett~ ni je? sungguh kuat melantak adik2 aku..(dalam pic ni je la yang tinggal)..



hehe...sayang dia..even dia 'kedeTut'(style ABG LAU DKNY..hihi) sebab dia tak bagi hosmet dia makan..dia cakap ni dia punye sorg..memang 'kedeTut'..


NotaKaki : We're still searching our stuff ........ and we have more time to do everything...hopefully everything will be okay..insyaAllah~ doa banyak..DIA yang MAHA TAHU..

Al-Fatihah

3 hari lepas umat islam seluruh dunia menyambut aidiladha, atok menghembuskan nafas terakhir di samping anak-anak atok menantu dan cucu-cucu atok..aku tengok sendiri nafas atok berhenti. saat tu, anak-anak atok menangis(semua anak-anak atok lelaki..takde pompuan)..and 1st time jugak aku tengok babah menangis.

10minit sebelum atok pergi, aku mula rasa kelainan pada arwah.tangan dengan kaki sejuk sangat, macam ais.aku btau mak..mak ckp kena kipas kot.aku xpuas hati..aku rasa kaki atok yang tengah selubung dengan selimut.sejuk jugak..mak dah diam je..aku panggil babah..and babah call adik beradik yang lain soh datang..1 minit sebelum atok pergi, aku rase suasana sunyi sangat..orang cakap suasana yang bising tibe2 jadi diam tu maknanye malaikat lalu...aku tak tahu betul ke tak statement tu..tp aku memang rase macam tu..sunyi+sunyi...and tak lame pastu atok pun pergi..

Bacaan yasin aku terus stop kat situ,aku tengok sendiri babah menangis..adik2 aku menangis..termasuk aku skali..mase tu baru aku sedar, lepas ni aku dah takde atok lagi..baru aku sedar lepas ni aku hanya tengok kubur atok je, aku dah xbole tengok atok lg..mase tu, air mata aku macam sungai kot..xberenti..

Semoga atok tenang di alam sana..amin~

NotaHati : I miss my atok already ;(

Thursday, November 12, 2009

Dreaming~~

Saye hanya mampu berangan sahaja!~ full-stop!
I know I will never ever get what I want in my dreams.
I'm not such a good person
Don't know what to say rite now..
I feel so disappointed in my life..my future life.
Thanks

Wednesday, November 11, 2009

Gol & Gincu

Time aku dengar lagu Nur Fatima - Tiada Ertinya..tibe-tbe terase rindu nak balik zaman dulu2..time study..lepak2 dalam bilik sambil layan gol&gincu (G&g) ..rindu giler..terlalu giler dengan cite ni..sambil tido pun bole pasang cite ni kat laptop,dengan harapan lepas bangun tido akan tros continue layan lagi..haha..

Time tu,best giler sebab takde pape nak fikir lg..bangun tido..standby g kelas,blaja..blaja..,abes klas g makan..pastu balik bilik..layan pape cite especially G&g..hujung minggu hang out g mane2 mall..dah penat berjalan,balik bilik balik..layan G&g balik..hehe..sungguh tak bosan..



Hehe...sangat hepi hidup waktu itu..rindu nye nak balik mase lalu..tapi,mane bole..(tibe-tibe berharap doraemon datang dengan mesin masa lalunye..atau lagi cepat dengan pintu ajaibnye..)

Tapi,mane ade orang tua bole patah balik jadi budak kecik (kecuali Benjamin Button..sungguh ajaib bayi itu..haha)..tak kisah la pape,janji aku fanatik gile kt cite G&g nih..hehe..sebab pe??hurmm..sebab story nye simple but ade makne..sume pelakon dia macam tak ikut skrip,spontan je..and especially sebab aku suke tengok dorg speaking..hehe..(reason?private and confidential..h0h0)

Rindu ok.. :)

NotaMata : Layan G&g sekarang!

Sunday, November 8, 2009

Dia TAK ... saye SAYANG dia

Dia TAK SUKA SOYA JAGUNG,
tapi sebab mak saye hidangkan air itu,dia minum jugak.
saye SAYANG dia..

Dia TAK SUKA SAMBAL TELUR HANCUR,
tapi sebab saye dah masak,dia telan jugak.
saye SAYANG dia..

Dia TAK SUKA ROTI TELUR HANCUR SAPU PLANTA,
tapi sebab saye dah sapu planta sebab saye suke,dia makan jugak.
saye SAYANG dia..

Dia TAK SUKA APE2 PERISA STRAWBERI(kecuali buah strawberi)
tapi sebab saye suro jugak dia makan,dia makan jugak(dgn muka terpakse).
saye SAYANG dia..

Dia TAK SUKA ORANG BIADAP DI JALANRAYA(ade ke yang suke??)
tapi sebab saye tak suka orang marah2 sambil drive(means sabarla),dia tahan je marah.
saye SAYANG dia..

Dia TAK SUKA TEMPOYAK(tapi gile durian..),
tapi sebab saye suke giler tempoyak(durian ofkos lagi giler..),dia senyum je.
sebab saye memang takkan berjaye pakse dia makan..
kerana dia TAK KAN MAKAN TEMPOYAK..
(pernah tipu soh makan kuah masak lemak letak tempoyak,tros dia tak makan pdhl baru 1 suap..hehe)
tapi saye TETAP SAYANG dia..
NotaHati : semoga kami kekal selamanya..amin~

Tuesday, November 3, 2009

L.O.Y.A.L

The phrase is true..

NotaHati : susah kite nak jumpe kawan yang setia...

Monday, November 2, 2009

Jom jalan balik kampung..

Atok dah sihat..alhamdulillah..

sekarang atok saye duduk kat nogori sembilan..rumah pak ngah..sebab dekat dengan hospital yang atok masuk aritu..

Saye tak kisah atok dok mane2, jnji atok sihat..amin~~

Ahad lepas, saya menziarahi atok kt rumah pak ngah..Agak lame jugak lepak situ..dari pukul 130ptg - 630ptg..(mls nak kire berapa jam kah saye di citu..)

tepat pukul 630ptg, saye berangkat balik..sebelum balik,sempat jugak posing2 maut..hikhik ( sbnrnye tunggu mak amek bunga-bunga kat belakang rumah pak ngah )..


NotaPerut : Restoran Warisan kat depan Istana Seri Menanti best..brupp..kenyang!

Saturday, October 31, 2009

Permintaan ku..

Saye bukan insan yang kasar..
Saye sangat sensitif orang nye..
Saye sangat lembut hati nye..
Saye sangat mudah tersentuh jiwa nye..
Tolong jangan bersikap kasar dengan saye..
Tolong jangan bercakap kasar dengan saye..
Tapi,
Kalau awak rase saye ni menyusahkan..
Kalau awak rase saye ni lembek..
Kalau awak rase saye ni tak rock..
Kalau awak rase saye ni membosankan..
Kalau awak rase saye ni tak happening..
Kalau awak rase saye ni tak boleh masuk dengan cara awak..
Lupekan saye..
Jangan dekat dengan saye..
Jangan kawan dengan saye..
Jangan hiraukan saye..
Sebab,
Nanti saye akan menangis
Nanti saye akan sedih
Kerana awak marah saye..
Kerana awak bersikap kasar dengan saye..
Kerana awak bercakap kasar dengan saye..
Tolong saye boleh??

Friday, October 30, 2009

Madah untuk ketenangan hati..~


Kadangkala DIA sembunyikan kepada kita Matahari,
DIA datangkan kepada kita Ribut,
DIA datangkan kepada kita Petir sabung menyabung,

Kita mendengus,
mendesir,
menangis,
tertanya-tanya ke manakah hilangnya Cahaya...

Rupanya,
DIA ingin menghadiahkan kita Pelangi yang indah,
jauh lebih indah dari Cahaya yang kita hilang sebelumnya..
NotaHati : peritnye hati bila segala yang ingin di luahkan hanya terpendam didalam..orang lain takkan faham.

Thursday, October 29, 2009

Crying~

Hari hujan

Hati menangis

Hari mendung

Hati termenung

..........................................................................

NotaHati : jiwa bercelaru

Monday, October 26, 2009

Get well soon, atok..

Semalam (25 oktober 2009), ayah ku dapat call dari pakngah..atok masuk hospital..jantung atok dah lemah..aku terkejut sangat..sebab atok memang takde pape penyakit..walaupun umur atok dah 78 tahun, tapi aku sangat gembira atok memang takde pape penyakit langsung..tapi,tibe2 sume terkejut..atok tibe2 masuk hospital..petang tu, lepas hantar kakngah balik upm, aku,adik aku,mak dengan ayah aku terus pegi jenguk atok kat Hospital Tengku Ampuan Najihah, N9..lebih kurang 3 jam perjalanan, ktorg sampai dalam pukul 930 malam..mula2 sampai, atok still dalam pemerhatian doc even ade kat wad biase..aku tak masuk sebab hanya 2 org je yg bole masuk..ktorg tunggu kat ruang pelawat..dalam pukul 1030malam, mak andak bitau atok dah pindah masuk ccu..kritikal..aku dah riso sangat..aku tak sanggup tengok ayah aku..ayah aku and adik beradik dah senyap je..

Dalam hati aku tak putus2 doakan kesembuhan atok walaupun doktor cakap harapan memang dah xde..agak2 dalam pukul 11,lepas solat isyak,ktorg g makan jap..lepas balik makan, mak andak btau keadaan atok dah makin teruk...aku sangat berdebar..dalam hati xputus2 doakan atok selamat..Giliran aku pulak jenguk atok kat ccu..hanya sorg je yg dibenarkan masuk dalam satu mase..time aku masuk,aku tak sanggup tengok atok..sedih sangat..terpakse pakai alat bantuan pernafasan..nafas tercungap2..atok tak tdo, tapi tak bole cakap..xsampai 2 minit,aku keluar sebab aku tak sanggup nak tengok..

Dalam pukul 1,family aku balik kl..sepanjang perjalanan aku tak henti-henti doakan atok..berapa kali air mata meleleh pun aku tak pasti..yang aku tahu, dalam hati..terase insaf sangat..

Dalam sekelip mata,Allah mampu menarik kesihatan kita,dan dalam sekelip mata jugak la Allah mampu memberikan kesihatan..Semua tu datang dan berlaku dengan kehendak-Nya.Atok aku yang sihat walafiat,takde sebarang penyakit tibe2 bole ade penyakit yang kronik..terasa sangat insaf..aku menangis bile fikirkan Allah berkuasa atas segalanya..Kita sebagai hamba,kena sentiasa menginsafi diri sebab kita tak tau apa akan jadi pada kite kelak..

Sepanjang malam, aku tak bole tido..bile terjage,aku doakan atok..aku tengok ayah aku lame kat sejadah lepas solat subuh..dan alhamdulillah, pagi td, pakngah call btau atok aku dah melepasi tahap kritikal..aku menangis terharu sangat..terima kasih Ya Allah..aku lega tengok ayah aku dah tak termenung lagi..Tengari nanti, mak dengan ayah aku nak g hospital balik..semoga atok sihat macam dlu..amin~


NotaHati : insaf sangat bile ingat kuasa Allah itu mengatasi segalanya..

Sunday, October 25, 2009

new header..fuhh!!

Finally..penat2..bape jam ek nk siapkan header yang buruk tuh..terlupe lak nak set..ni sebab gara2 beli magazine pc la ni..btw,thx alot en. bf yang always support aku buat bende2 baru..hehe..hurmm,mcm sakit ati je kan tgk header tu x cukup size..tapi aku dah giveup+penat..ngehe~


NotaMata : Sila tido sekarang!! (jam laptop menunjukkan tepat jam 3:31am..sekian,harap maklum)

Saturday, October 24, 2009

::selamat pengantin baru ayu&asyraff::

17 oktober 2009 dua pupu ku , Ayu, telah menamatkan zaman bujang nye..waaahh...seronok2 sangat..hihi..paling best bile dapat sourvenir lebih..aku la tuh..saje mencuri lebih..pastu nak balik dah tak muat beg..

Hari tuh adalah hari PINK ye..sume orang pakai pink..sangat ceria warna itu..haha..mata saye pun tibe2 jadi kaler pink..seb bek makanan xkaler pink jugak..haa..masuk bab makan..sangat sedap..kat dalam dewan,makan berat2..kat luar dewan lak makan ringan2..sedap2..sampai dah tak larat nak makan..

To Ayu&Asyraff : Selamat Pengantin Baru..semoga kekal hingga akhir hayat..and cepat2 dapat baby tau!hehe..sweet couple ~


Pastukan,mestila kene selit gamba aku jugak..hehe..dah name pun blog aku..kihkih



Wednesday, October 21, 2009

'Baby Erin The Hamster' was died!!

I really love baby erin..
Everytime I felt down,
We'll talk together.

Everynight before I go to sleep,
We'll talk together.

Aku rindu sangat kat dia..rindu nak bagi dia makan,rindu nak mandikan dia,rindu nak main kejar-kejar dengan dia,rindu tengok dia tido..comel sangat..aku suke kacau dia tido..kalo dia tido,aku akan tiup kat dia,then mst dia akan bangun kelam kabut and berdiri tegak..haha..klaka hamster bole terdiri..aku rindu nak bersihkan sangkar biru dia,rindu nak bagi dia minum,rindu dia gigit tangan aku.

Lepas 3 tahun setengah aku jaga dia,sekarang aku dah takde dia lagi..tanggal 19 oktober 2009 tepat pukul 4.01petang..baby erin dah tak bernafas lagi..puas aku gerak-gerakkan dia,goncang2 sangkar dia..tapi dia tetap tak bergerak..perasaan aku time tuh?mula-mula aku rase macam xde rase pape..macam tak tau nak buat ape.aku turun bawah and tengok tv mcm biase..but sejam lepas tuh,baru aku rase something..BABY ERIN DAH XDE...aku menangis 2hari 2 malam..sambil aku bersihkan sangkar dia,sambil aku menangis..ayah and adik aku yang tanam sebab aku tak sanggup nak tengok..and aku taknak tau kat mane dorg tanam.yang aku tau,aku dah hilang kawan yang comel..

Lepas ni,no more belikan kuaci lagi,no more bersihkan sangkar lagi,no more "good night baby",no more "baby,aku tengah sedih..bole aku cakap dengan baby?", no more kejar-kejar dalam bola comel purple,no more tengok aksi tido yang sangat kelakar tapi cute..no more "good morning,baby"..

My bf pujuk jangan nangis(ikut fon je..sbb ktorg jauh kan..)..and he said "nanti kite beli yang lain ok?jgn nangis-nangis dah..nanti bengkak mata(act,mata dah bengkak pun time tuh..)..aku cakap "xnak sebab nak yang tu jugak.." and he said "dah la tu,jgn sedih sangat syg..xmo nangis-nangis..ok2,kalo syg xnk..kte xbeli dah ye..lepas ni kte bela ikan pulak"..and he makes me laugh and feel better..(ade ke bela ikan..jauh tu beza nye..ikan pakai air,hamster xpakai pakai air..)tapi kejap je..lepas letak fon..aku nangis sampai pagi..until now..sangkar biru tuh still aku letak kat tempat asal..kuaci yang aku baru beli,pun tak terusik lg..tu je la kenangan aku dengan baby erin..



TO BABY ERIN :
I'm so sorry I cant be a good friend and a good "tuan" for you..sometimes I forgot nak bagi baby makan,sometimes I very malas nak tukar lapik baru,but..betul kata orang..bila ada depan mata langsung tak dihargai..tapi bila dah takde,baru kite tercari-cari,masa tu menyesal pun dah tak guna..I really miss u, and i really love u..

Sunday, October 11, 2009

Yeay!!

Yeayy..kuar jugak aku akhirnye setelah sekian lame tak jenguk dunia..hehe..Bermula kisah aku pegi teman adik beli baju sekolah..then tibe2 terase macam nak kuar,so aku mesej en. abg untuk ajak kuar..aku drop adik kat klsentral sebab adik aku nak balik.So,kitorg discuss2 and aku suggest g mid je la sbb dah dekat.lagipun malas nk g jauh2 plus kuar pun tak rancang kan.Sampai kat mid,kitorang g makan kat foodcourt.Lepas dah kenyang,g turun bawah beli aiskrim singgit.Pas abes makan aiskrim,ktorg jalan2..sempat la masuk Jusco konon nak bli jeans,dah siap try kt fitting room..2 kali try,pk2 balik takut tak pakai (sbnrnye beli membeli ni xde dalam senarai kuar hari ni,so mcm berat sket nak bli..)last2,letak balik..pastu g nichi..saje tgk2..tibe2 ternampak 1 baju ni..en. abg tros berkenan and aku pun begitu..hehe..dh try kat fitting room,aku pun memang nak baju2 mcm ni..labuh2 kan..(dah insaf ye..)so, bli la jugak..(terpakse melanggar etika senarai yang patut dibuat ketika kuar hari ni..)bile dah bli,terase 2 rase,nyesal bli tapi seronok..nyesal sbb aku bukan kuar sbb nak bli barang,seronok lak sebab baju tu mmg aku cari..hehe..

Dah abes bli,ktorg g jalan2,kat ground floor lak ade orang jual barang2 Playboy..mmg ramai gile la orang..eleh,aku tau orang ramai sebab tgk model2 yang sexy+menggoda+nampak $%^&*..lagi2 lak model tuh keluaran luar negara,kire mat saleh asli..komfom lagi ramai yang datang kan..Aku just tgk dari atas je..agak2 bosan..ktorg jalan lagi..pastu en. abg nk g bli Carls Jr. Pastu ktorg balik..itu je la aktiviti nya..nampak sangat membuang mase..tapi xpe,janji aku dapat kuar..hehe..






















Saturday, October 10, 2009

mOOd hARi ini!

Nak kuar...sangat lama tak g jalan-jalan..


NotaHati : masih dalam mood minat GLENN ALINSKIE..ngehh!!

Thursday, October 8, 2009

Layan sinetron..

Memandangkan aku dah terlepas tengok ending UPIK ABU DAN LAURA, aku meng 'YouTube' kan diri menonton kat situ..kire ending yang best la..susah nak dapat cerita indonesia yg ending dia best..kire berbaloi la tengok hari-hari..then tibe2 aku ter'minat' lak kat GLENN ALINSKIE..hehe (mintak maaf en.abg..hehe)..and tibe2 aku ternampak la cerita lama dia ber'akting' dengan girlfrend dia CHELSEA OLIVIA(comel budak ni..hehe)..and aku pun tersangkut nak menengok..

Tajuk sinetron tuh adalah BUKU HARIAN NAYLA..kisah tentang seorang gadis bernama Nayla(CHELSEA) yang menghidap Ataxia,tapi tetap bersemangat untuk teruskan hidup even dah tau dia akan mati.Dalam masa yang sama, Moses(Glenn) jatuh cinta dan sanggup melakukan apa saje untuk membahagiakan sisa hidup gf dia..and last2 dorg pun kawen sebab Nayla nak kawen sebelum dia mati..Rupa2 nya lepas je kawen,terus mati..

Tapi memang best la citer nih..3 hari kot melayan kat YouTube..kire panas la jugak laptop nih..plus bengkak la mata ni menangis..sangat2 la touching..act,aku ske tgk cite ni sbb GLENN ALINSKIE je..pastu tgk2 dia dah ade gf kan(mcm kecewa sket je,maaf en.abg..hehe)..tbe2 ske pulak tgk sweet couple ni berlakon..tu yang sangkut sampai 3 hari tuh..

NotaHati : Kan best kalau impian bole jadi kenyataan, seperti yang kite harapkan.

Friday, October 2, 2009

mari blaja lagi...

Bosan tahap melampau..dari dok sia-sia sambil tarik rambut gatal(kantoii!!),ape kate buat bende yg berfaedah untuk diri sendiri dan mase depan..hahaha(gelak xde sebab)

Aku meng"search" bende-bende berguna di internet..ahaa..terjumpe!!xsalah kot memantapkan skill yang dah lame tumpul..(ape tuh?)

Yeayy..skill photoshop semakin bertambah..terase teruja bile dpt membuat perkara baru..



Maaf kepada sesiapa yang telah di'cilok' mukanya...ini kerana ketiadaan model yang ok memandangkan mood nk blaja meluap-muap..sekian, terima kasih.. :-)

Monday, September 28, 2009

Wanita


Jangankan lelaki biasa, nabi pun terasa sunyi tanpa wanita.Tanpa mereka,hati,fikiran dan perasaan lelaki akan resah masih mencari walaupun ada segalanya apa yang tidak ada dalam syurga, Namun Adam tetap rindukan hawa…pada wanitalah lelaki panggil ibu,isteri ataupun puteri. Dijadikan wanita dari rusuk yang bengkok untuk diluruskan oleh lelaki. Tapi kalau lelaki tidak lurus….mana mungkin kayu yang bengkok menghasilkan bayang yang lurus. Luruskan wanita dengan jalan yang ditunjukkan Allah. Didiklah mereka dari panduan daripada-Nya. Janganlah menjinakkan mereka dengan harta kerana nantinya mereka semakin liar. Janganlah menghiburkan mereka dengan kecantikan nantinya mereka semakin menderita. Kenalkan mereka kepada Allah, Zat yang kekal. Disitu punca bagi kekuatan dunia.


Akal setipis rambutnya,tebalkan ia dengan ilmu. Hati serapuh kaca, kuatkanlah ia dengan iman. Perasaan selembut sutera, Hiasilah ia dengan akhlak. Suburkanlah ia kerana dari situlah nanti mereka akan lihat nilaian dan keadilan Tuhan. Bisikkan ke telinga mereka bahawa kelembutan bukan satu kelemahan. Ia bukan dikriminasi Tuhan. Sebaliknya disitulah kasih sayang Tuhan.


Wanita yang lupa hakikat kejadiannya pasti tidak akan terhibur dan tidak menghiburkan.Tanpa ilmu, iman dan akhlak mereka tidak akan lurus. Bahkan akan membengkok. Bila wanita derhaka, dunia lelaki akan huru-hara. Lelaki pula janganlah mengharapkan ketaatan tapi binalah kepimpinan. Pastikan sebelum memimpin wanita menuju Ilahi,pimpinlah diri sendiri kepada-Nya. Jinakkanlah diri pada Allah nescaya akan jinaklah segala-gala di bawah pimpinanmu. Janganlah mengharap isteri semulia Fatimah Az-zahrah andai peribadimu tidak sehebat Ali Karamallahuwajhah…….RENUNGKANLAH WAHAI KAUM ADAM……….


NotaHati : "Dijadikan wanita dari tulang rusuk manusia Adam" kenapa tak tulang kepala??kerana wanita bukan untuk dijunjung dan dipuja-puja, "Jika bukan untuk dijunjung dan dipuja-puja mengapa tak dijadikan dari tulang kaki manusia Adam??" kerana bukan tempat wanita dikaki malah bukan untuk dijadikan hamba abdi. "Wanita dijadikan dari tulang rusuk manusia Adam kerana ianya berdekatan dgn hati(untuk disayangi dan dijadikan sebagai teman hidup) dan terletak berhampiran dengan tangan(perlu dilindungi)."

I'm lost..


nothing to say...heart attack..maybe!

Friday, September 25, 2009

~Selamat Hari Raya Aidilfitri~

Sebulan puasa, tipu la aku rase x sedih sebab bulan ramadhan dah nak tamat..sedih gak coz kite tak tau kan samada kite sempat ke tak jumpa bulan ramadhan lagi tahun depan..huhu..


Tahun ni disebabkan raye jatuh hari ahad, so sempat la family aku balik kampung berbuka puasa..selalunye malam raye baru ktorg sampai..hehe..seronok jugak la dpt berbuka ramai-ramai..So, tahun ni 1st raye aku kat kampung mak kat melaka..petang raye sampai 3rd saye kt rumah ayah kat johor..4th raye balek melaka balik...then baru balek kl..means xde la seminggu kot cuti raye..aku balik raye ke4 pun, kl still lengang lagi..tu yg best tuh..hehe..


Nway..selamat hari raya to all my family and friends..and to my special person..(selamat hari raya syg!)

Friday, August 28, 2009

Jujur?

Walau lebih 2 tahun peristiwa ni berlalu, tapi sape yang dapat lupe kalo kesannye begitu la mendalam..tapi, aku tak salahkan sesiapa pun..anggap semua tuh lumrah hidup..setiap kali aku dengar lagu ni, mesti kenangan tu datang balik..tapi..semua tu dah xde sekarang..n kitorang pun dh jadi kawan, kan? ;)


video

Puas aku mencuba menepis semua dugaan

Malah ada yang anggap aku lupa daratan

Peritnya aku lalui kemelut yang panjang

Hingga ke saat ini ku tidak ketentuan

Wanita manakah sanggup berkongsikan kasih

Walau madu bagiku tapi hempedu bagimu

Terkadang harus terima suratan DariNya

Tidak salah kalau kasih dibahagi seadilnya

Telah ku fikir sedalamnya untuk membuat keputusan

Harus aku berterus terang jujur dalam perbuatan

Dan jatuh air mataku mendengar pengakuan ikhlasmu

Sanggup bersaudarakan dia walau hakikatnya hatimu terluka

Moga suatu hari sembuhlah luka

Dan kembali ceria walau hati aku ini

Milik engkau dan dia

Tuesday, August 18, 2009

Finally...convo!!

14 Ogos 2009 bersamaan hari Jumaat
Raptai penuh majlis konvokesyen Uniten kali ke-12.Best bile dapat jumpa balik semua orang..Rindu sangat..macam-macam benda nak cerita sampaikan dewan gamat la kejap..tapi, part yang aku paling syahdu bila diorang pasang klip video khas yang diorang buat untuk student..part yang bile kite mula-mula jejakkan kaki kat uniten..muka masing-masing pun cam "selenge"..hehe..orientasi lagi, then g klas same-same..syahdu gile time tuh..rase cam nak nangis je..Then raptai abes pukul 1130am coz kaum lelaki perlu siap nak g solat jumaat..

15 Ogos 2009 bersamaan hari Sabtu
Hari konvokesyen yang ditunggu-tunggu..berdebar giler dari rumah..aku dengan mak n my sis sampai kat uniten tapi terpakse park keta kt amanah lak..jauh tuh nak menapak dengan kasut tinggi lagi..bape kali terpelecok..malu2..sampai je kat dewan,aku tros g blakang coz kene beratur kan..mak dgn kakngah nak g cari toilet..Then, jumpa la muka-muka yang aku familiar..pelagi tros bergosip sambil membetulkan jubah+mortarboard(dah pandai sebut..kihkih) masing-masing..lame gak la kene beratur kt blakang..kire lenguh gak la nak tahan kaki yang berkasut tumit tinggi..Then, ktorg pun beratur dalam barisan nk masuk dewan konvo..seram sejuk+takut+hepi=muka control je..haha..Lepas dah duduk, dah dengar orang yang penting-penting berucap,dah tgk orang yang lagi pandai nek atas pentas(phD,masters)..tibe giliran ktorang lak..warghh..berdebar giler..tapi redah je..seb bek sume nye ok...xde terpelecok2 kt atas pentas..nek atas pentas,tunggu giliran,dgr name kene sebut,tros g kat canselor,tunduk sket,jalan jabat tangan senyum cakap terima kasih terus berjalan dengan hati-hati(takut terpelecok sebab still atas pentas lagi) turun pentas g duduk..warghhhh lega gile(Alhamdulillah..hehe)..Pastu tunggu sampai nyanyi NEGARAKU, baru bersurai...Kuar dewan, tros cari mak dgn kakngah..aku nampak mak dgn kakngah kat bawah pokok kelapa tgh tunggu aku sambil pegang bunga...mak ucap TAHNIAH sambil cium pipi aku..hikhik..rase cam nak nangis je..kakngah bagi bunga..muahh..syg kakngah.thx2..then tunggu si dia dtg sebab kesesakan orang ramai..tp last2 jumpe jugak..dia bagi aku 2 benda..bunga dengan bunga+coklat+bear..yeay!!thx2..then,ktorg g makan..pastu tangkap2 gamba pastu balek..esok dtg lagi..hehe..tp overall hari yang best sangat..

16 Ogos 2009 bersamaan hari Ahad
Hari ni convo dia lak..aku datang coz nk bagi bunga plus nak jumpe member2 yang len..tapi sebab aku dtg lambat kan, padan muka kene part kt coe..lagi jauh dr semalam..menapak lagi dengan kasut tinggi..seb bek bawak spare selipar kt dlm beg..hehe..(kene berfikiran jauh)..aku sampai je time tuh baru mula nak bagi ijazah kat budak2 it..so, aku sempat tgk member-member aku amek..sempat jugak tgk dia nek atas pentas..then, bile dah abes, nyanyi lagu NEGARAKU..bersurai..aku cari dia kejap je dah jumpe..hehe...pastu bagi bunga..tros g cari mak ayag dia yang dah ilang tah ke mana..hehe...sempat gak aku mencapai air sirap segelas..last-last jumpe gak..rupenya kat khemah bunga..dah tangkap2 gamba..dh salam2...ok, nak balek...nway..pasni dah jarang jumpe sume orang..rindu sangat nak masuk uniten blaja balek...



CONGRATULATIONS TO EVERYONE YANG TERLIBAT DENGAN KONVOKESYEN UNITEN KE-12.. :)











Tuesday, August 11, 2009

Jika Engkau Pergi - Imran Ajmain

Suke la lagu nih..Kalau tak silap lagu ni jadi ost cite yusuf yang kat tv3 tak lama dulu kan?Kalo tak silap la..

Bermulanya semua hanya dengan rasa

Ada saja yang tak kena

Rupanya kau berkasih menyingkir setia

Sandiwara penuh dusta

Kini ku beri satu amaran

Jangan nanti jadi cabaran

Aku ingin kau memadam kenangan

Menjadi mimpi berterbangan

Jika engkau pergi

Bulan dan bintang tetap masih di langit

Jika engkau pergi

Air mengalir takkan berhenti

Jangan khuatir tentang diriku

Ku janji takkan merinduimu

Bermusim rasa hadir membelai

Menyentuh hati kecewa

Janji sehidup semati tinggal tiada lagi

Impian hancur depan mata

Semakin terus engkau kepastian

Biarlah ku rela melepaskan

Padamu cinta cumalah mainan

Sekadar untuk senda bersama

Puas sudah ku berikan engkau segalanya

Jalan cerita punya tak akan berubah

Alamak, takleh nak add vid la..error je..xpelah..try lenkali..

Stretchmark kat dahi

So..hari ni g amek jubah for convo..nasib baik size s still ada..kalo tak, terpaksa la sapu lantai pentas nanti..huu..

Ok, stop cite psl convo..now cite lain lak..hehe

Dari pagi mood aku tak baik..banyak sangat benda yang berserabut kat otak aku.tekanan jiwa lagi..agaknya kalo lama-lama macam ni, bole botak kot..takpun sakit paru-paru berdarah..huaaa..tak tau nak tulis apa sebab serabut giler rambut nih..jap nak g sikat..(mengaruttt!!)

Banyak benda yang aku tak yakin..banyak gak yang aku tak pasti..warghh nape camni!!benci..benci..kadang-kadang aku terfikir gak, nape aku??soalan tu sangat la tak bagus untuk ditanya kerana macam aku ni tak bersyukur lak kan..cukup-cukup la aku dah buat dosa yang ada..xmo tambah-tambah lagi..(ehh..ape ni ape ni!!)

Aku just nak sume benda jadi smooth je..tp aku tau x bole..kadang-kadang aku rase macam aku sorang je yang bersungguh..tapi, kalo nak harapkan sorang je..komfom xbagus kan..tapi nak buat camne..dah nasib camni.terima je..tipu la kalo aku cakap aku x jeles dengan orang yang dah nak tercapai impian dia, lagi-lagi yang dah tercapai impian dia.tapi aku nih?tak tahu bila lagi..malu jugak orang asyik tanya-tanya, bile lagi, bile lagi..aku senyum je kot..nk cakap ape.xkan nak cakap belum sampai "seru"..sape kate x sampai lagi?dah lame sampai tapi..tahla..aku pun tak tahu..

Banyak benda lagi yang tak setel..sangat banyak..
1-benda yang aku tunggu 2 tahun tapi sampai skg tak setel-setel lagi @ (L****)
2-benda yang konon dijanjikan dapat tahun ni, tapi akhirnya tak pasti lagi @ (K*****)
3-benda yang dirancang bulan ni, tapi akhirnya senyap je @ (R****&T*****)
4-benda yang aku suka sangat, kira macam impian aku la, tapi bole dapat dalam mimpi je kot @ (R****)

Dulu aku ingat sume nya ok..lepas test tuh lepas..sume nye akan buat aku hepi..tapi, mula dari 27 July aku dah rasa sume tu tak mungkin jadi.sebab banyak sebab..macam-macam sebab.27 July pun dah nampak apa yang berlaku..aku still kat rumah..xde pape yang menarik..still macam hari-hari biase..camane aku nak pasti kalo impian aku akan tercapai cepat?sebab takkan..sebab aku bukan orang lain yang kehidupan dia lain.

Huuu..stress kan kalo x yang macam kite harapkan?aku nak cakap, xbole sebab tak de maknanye kalo aku cakap.sebab dah banyak sangat aku cakap..aku pun dah penat..sebab aku pun dah hafal apa jawapan nye nanti.Tapi, kalo aku simpan dalam hati..sakit hati lak..tapi, kalo aku cakap kang, lagi sakit hati macam masuk telinga kanan keluar telinga kiri kan?xde faedah..mulut aku penat, hati aku sakit..buy 1 free 1..(ade kaitan ke??) so, better aku senyap je..discount 100%..(lagi xde kaitan..)so,xde la double aku sakit kan..huuu..

So, sampai sekarang aku tak tahu mase depan aku, bile? camane? huu.. dan aku pun tak tahu bile bende-bende di atas nak setel..huu..sebab yang aku aku tahu cuma 1 je..bila aku cakap "dia akan terus membisu".....

Wednesday, July 29, 2009

Lega~~

Hari ni aku rase lega sangat-sangat sebab final test dia LULUS!!yeay...1 step yang aku betul-betul risau dah lepas..But still ada lagi banyak step yang harus kitorang lalui..hurmm..banyak sungguh dugaan nih..

Nway, it's my life..and life must go on.. :-)

p/s untuk dia : congrate syg..hikhik

Monday, July 27, 2009

Today is our anniversary..

Hari ni genap 5 tahun aku dengan si dia..hehe..5 tahun?? macam kejap je mase..pejam celik, gado-gado baik balek, gado balek..dah 5 tahun..tapi kali ni special sikit sebab kitorang bukan sebagai pelajar lagi..hurm,sedih..rindu mase study..

Btw, tak gi mane-mane pun sebab si dia bz..huuu...saye nak dating!!kan dah cakap, nak blaja balek, bole dating bile-bile suke-suke..

Tuesday, July 21, 2009

Hari Keluarga TNB peringkat ibu pejabat 2009

Hari sabtu lepas, family aku mempunyai aktiviti yang sangat menarik iaitu kena pergi menghadiri HARI KELUARGA TNB..macam biasa la, memujuk mak takmo pergi..biasa la, dah besar kan..macam malu je nak main kutip gula-gila dalam tepung, main lari-lari dalam guni..tapi keputusan nye mak cakap "PERGI!!"..warghh..semua lari lintang pukang menyiapkan diri..(sebenarnya situasi ini sengaja direka-reka..haha)
Masa mula-mula sampai memang bosan la. Khemah memang banyak, hadiah pun banyak gile, orang pun ramai gile, budak-budak lari la ramai gile..tapi bosan jugak sebab "takkan datang je nak lepak-lepak kot, bosan nih.." so, aku mengambil inisiatif sendiri.."Jom join pape aktiviti", kataku kepada adik-adik ku dan ajakan itu disambut dengan jelingan tajam.adik aku cakap dah buang tebiat ke kakak aku nih.

So, aktiviti pertama adalah "MUSANG BERJANGGUT" dimana kejadian ini berlaku apabila dengan secara tidak sengaja aku ditarik masuk apabila mak aku sendiri yang menarik aku masuk lepas nampak muka aku secara tidak sengaja nya..aku pun dengan berat hari, memasuki lah acara itu..tapi mungkin sebab nak menaikkan lagi semangat aku kan, so aku ber"geng" dengan mak aku berjaya dapat no3..so, apalagi, makin semangat la..
Aku pun cari ajk aktiviti..aku daftar 3 acara lagi "BALUT MUMMY - tak dapat nombor..hikhik", "MENARA TERTINGGI - dapat nombor 1..wahaha", "BOLA JARING - no 2..sebab mak terer sangat". Lepas habis semua acara, dengan semangat yang membara ni, aku dengan adik aku pergi mengutip belon-belon..habis semua belon-belon kitorang cabut..yang paling menarik bila ada budak-budak kecik yang nak kan belon, aku tak bagi...wahaha..kalau nak, pergi amek sendiri..(ini pun rekaan semata-mata..)
Lepas acara padang, kitorang bergerak ke dewan..sebab ada air-cond..plus nak tengok persembahan-persembahan..hos pada tahun ni ialah Ali Mamak+Imuda (tapi rasanya tiap-tiap tahun pun hos yg sama..hurmm)..artis kali ni salima af, alif af, kumpulan indie apetah aku tak ingat dengan sapetah lagi..tapi yang paling menarik apabila persembahan shuffle dari budak-budak kecik..comel sangat-sangat...

Lepas habis cabutan bertuah, kitorang balik bersama segerombolan belon-belon..tapi paling sedih bila terpaksa lepaskan belon sebab nak balek tak muat kereta..sob3x...


Tapi, overall hari tu memang hari yang best!!hehe



Friday, July 17, 2009

monomania??

Apakah itu 'monomania'?

Hah, aku baru mendapat ilmu baru selepas menonton drama @ tv2...
Best gak cerita tu..tak sedih sangat, tak best sangat, tak geram sangat..
suam-suam kuku tapi best..so, aku tak la menggunakan jiwa sepenuh hati untuk menonton nye..hikhik..
Dah last-last cerita, barulah aku faham maksud perkataan tu..

Monomania = hidup dalam dunia khayalan sendiri.
Orang yang ber'monomania' selalunya akan rasa rendah diri, nak marah orang keliling nya, benci semua orang sebab dia rasa dirinya paling x berguna.

hoo...hari ni kita belajar perkataan baru ye murid-murid..ahaks!

Monday, July 13, 2009

Really miss him!! T-T

After finished our big project (dah grad...huu), baru sekali kot dating2..

Itu pun kejap je sebab nk teman adik bli barang (5/7/2009)

Masing-masing dah bz..

Waa..really miss him and our memories kat uniten.

Yela, time study bila bosan, jom kuar jalan-jalan, jom g makan..

But now, no more tibe-tibe bosan-bosan jom jalan-jalan..

wuuu..... T-T

Monday, June 8, 2009

keje?

Aku menghadapi dilema dalam memilih pekerjaan. Kenapa aku memilih padahal skarang ni wajib merebut peluang. Ini kerana :

a) Parents aku x bagi aku balek lewat malam ( means no OT )
b) Parents aku xbagi dok jauh2.. ( kata mereka, cukup la 11 tahun aku dah jauh dari mereka )
c) Aku tak sampai hati nak tinggalkan mereka.
d) Kalau duduk rumah, dh save bajet sewa rumah, duit makan..hehe
e) Malas nak bersiap pegi keje pagi-pagi, mengharung jalan jam ( hikhik..tambahan)

meaning :

- aku kena jadi bos, bukak company sendiri..


p/s : kesimpulan : - aku yang malas..muakakaka

Thursday, June 4, 2009

apekah itu..

Kenangan yang menyakitkan hati dolu2, ade tak sape2 yang bole 'buat2 lupe' ? ade tak? ade tak? Kalo la ade orang yang mcm tuh, aku nk g menuntut ilmu 'kelupaan' la dgn dia..tabik beb!!hikhik

tapi, rasenye takde kot..

kalo bende yang menyakitkan hati tu datang balek, mmg x bole nk elak, (atau sengaja xnak elak), camne ek?

sile pilih jawapan yang tepat dibawah :

A) buat bodo je
B) nangis-nangis
C) jerit-jerit
D) tumbuk dinding, baling-baling bantal ( mcm hepi je..)
E) semua di atas
F) bukan semua di atas


- kertas soalan tamat -

Saturday, May 30, 2009

Apabila aku keseorangan..

Hari jumaat selalunye aku sorang-sorang je kt rumah..tapi, kali ni tibe-tibe terasa rajin lak. Apa lagi, aku g la selongkar segala khazanah berharga mak untuk memulakan misi. Pukul 7 petang, aku memulakan operasi rahsia aku. Pom pang pom pang . . .

Tadaa . . . ngee






Ini lah misi aku..terajin lak.. kek butter chocolate ( ade hias dengan xde hias )..
Xsedap, tp bole telan.. hehe


p/s : seb bek mak x marah sebab amek barang-barang beliau tanpa kebenaran..hikhik...maap2