Friday, August 28, 2009

Jujur?

Walau lebih 2 tahun peristiwa ni berlalu, tapi sape yang dapat lupe kalo kesannye begitu la mendalam..tapi, aku tak salahkan sesiapa pun..anggap semua tuh lumrah hidup..setiap kali aku dengar lagu ni, mesti kenangan tu datang balik..tapi..semua tu dah xde sekarang..n kitorang pun dh jadi kawan, kan? ;)


video

Puas aku mencuba menepis semua dugaan

Malah ada yang anggap aku lupa daratan

Peritnya aku lalui kemelut yang panjang

Hingga ke saat ini ku tidak ketentuan

Wanita manakah sanggup berkongsikan kasih

Walau madu bagiku tapi hempedu bagimu

Terkadang harus terima suratan DariNya

Tidak salah kalau kasih dibahagi seadilnya

Telah ku fikir sedalamnya untuk membuat keputusan

Harus aku berterus terang jujur dalam perbuatan

Dan jatuh air mataku mendengar pengakuan ikhlasmu

Sanggup bersaudarakan dia walau hakikatnya hatimu terluka

Moga suatu hari sembuhlah luka

Dan kembali ceria walau hati aku ini

Milik engkau dan dia

Tuesday, August 18, 2009

Finally...convo!!

14 Ogos 2009 bersamaan hari Jumaat
Raptai penuh majlis konvokesyen Uniten kali ke-12.Best bile dapat jumpa balik semua orang..Rindu sangat..macam-macam benda nak cerita sampaikan dewan gamat la kejap..tapi, part yang aku paling syahdu bila diorang pasang klip video khas yang diorang buat untuk student..part yang bile kite mula-mula jejakkan kaki kat uniten..muka masing-masing pun cam "selenge"..hehe..orientasi lagi, then g klas same-same..syahdu gile time tuh..rase cam nak nangis je..Then raptai abes pukul 1130am coz kaum lelaki perlu siap nak g solat jumaat..

15 Ogos 2009 bersamaan hari Sabtu
Hari konvokesyen yang ditunggu-tunggu..berdebar giler dari rumah..aku dengan mak n my sis sampai kat uniten tapi terpakse park keta kt amanah lak..jauh tuh nak menapak dengan kasut tinggi lagi..bape kali terpelecok..malu2..sampai je kat dewan,aku tros g blakang coz kene beratur kan..mak dgn kakngah nak g cari toilet..Then, jumpa la muka-muka yang aku familiar..pelagi tros bergosip sambil membetulkan jubah+mortarboard(dah pandai sebut..kihkih) masing-masing..lame gak la kene beratur kt blakang..kire lenguh gak la nak tahan kaki yang berkasut tumit tinggi..Then, ktorg pun beratur dalam barisan nk masuk dewan konvo..seram sejuk+takut+hepi=muka control je..haha..Lepas dah duduk, dah dengar orang yang penting-penting berucap,dah tgk orang yang lagi pandai nek atas pentas(phD,masters)..tibe giliran ktorang lak..warghh..berdebar giler..tapi redah je..seb bek sume nye ok...xde terpelecok2 kt atas pentas..nek atas pentas,tunggu giliran,dgr name kene sebut,tros g kat canselor,tunduk sket,jalan jabat tangan senyum cakap terima kasih terus berjalan dengan hati-hati(takut terpelecok sebab still atas pentas lagi) turun pentas g duduk..warghhhh lega gile(Alhamdulillah..hehe)..Pastu tunggu sampai nyanyi NEGARAKU, baru bersurai...Kuar dewan, tros cari mak dgn kakngah..aku nampak mak dgn kakngah kat bawah pokok kelapa tgh tunggu aku sambil pegang bunga...mak ucap TAHNIAH sambil cium pipi aku..hikhik..rase cam nak nangis je..kakngah bagi bunga..muahh..syg kakngah.thx2..then tunggu si dia dtg sebab kesesakan orang ramai..tp last2 jumpe jugak..dia bagi aku 2 benda..bunga dengan bunga+coklat+bear..yeay!!thx2..then,ktorg g makan..pastu tangkap2 gamba pastu balek..esok dtg lagi..hehe..tp overall hari yang best sangat..

16 Ogos 2009 bersamaan hari Ahad
Hari ni convo dia lak..aku datang coz nk bagi bunga plus nak jumpe member2 yang len..tapi sebab aku dtg lambat kan, padan muka kene part kt coe..lagi jauh dr semalam..menapak lagi dengan kasut tinggi..seb bek bawak spare selipar kt dlm beg..hehe..(kene berfikiran jauh)..aku sampai je time tuh baru mula nak bagi ijazah kat budak2 it..so, aku sempat tgk member-member aku amek..sempat jugak tgk dia nek atas pentas..then, bile dah abes, nyanyi lagu NEGARAKU..bersurai..aku cari dia kejap je dah jumpe..hehe...pastu bagi bunga..tros g cari mak ayag dia yang dah ilang tah ke mana..hehe...sempat gak aku mencapai air sirap segelas..last-last jumpe gak..rupenya kat khemah bunga..dah tangkap2 gamba..dh salam2...ok, nak balek...nway..pasni dah jarang jumpe sume orang..rindu sangat nak masuk uniten blaja balek...



CONGRATULATIONS TO EVERYONE YANG TERLIBAT DENGAN KONVOKESYEN UNITEN KE-12.. :)











Tuesday, August 11, 2009

Jika Engkau Pergi - Imran Ajmain

Suke la lagu nih..Kalau tak silap lagu ni jadi ost cite yusuf yang kat tv3 tak lama dulu kan?Kalo tak silap la..

Bermulanya semua hanya dengan rasa

Ada saja yang tak kena

Rupanya kau berkasih menyingkir setia

Sandiwara penuh dusta

Kini ku beri satu amaran

Jangan nanti jadi cabaran

Aku ingin kau memadam kenangan

Menjadi mimpi berterbangan

Jika engkau pergi

Bulan dan bintang tetap masih di langit

Jika engkau pergi

Air mengalir takkan berhenti

Jangan khuatir tentang diriku

Ku janji takkan merinduimu

Bermusim rasa hadir membelai

Menyentuh hati kecewa

Janji sehidup semati tinggal tiada lagi

Impian hancur depan mata

Semakin terus engkau kepastian

Biarlah ku rela melepaskan

Padamu cinta cumalah mainan

Sekadar untuk senda bersama

Puas sudah ku berikan engkau segalanya

Jalan cerita punya tak akan berubah

Alamak, takleh nak add vid la..error je..xpelah..try lenkali..

Stretchmark kat dahi

So..hari ni g amek jubah for convo..nasib baik size s still ada..kalo tak, terpaksa la sapu lantai pentas nanti..huu..

Ok, stop cite psl convo..now cite lain lak..hehe

Dari pagi mood aku tak baik..banyak sangat benda yang berserabut kat otak aku.tekanan jiwa lagi..agaknya kalo lama-lama macam ni, bole botak kot..takpun sakit paru-paru berdarah..huaaa..tak tau nak tulis apa sebab serabut giler rambut nih..jap nak g sikat..(mengaruttt!!)

Banyak benda yang aku tak yakin..banyak gak yang aku tak pasti..warghh nape camni!!benci..benci..kadang-kadang aku terfikir gak, nape aku??soalan tu sangat la tak bagus untuk ditanya kerana macam aku ni tak bersyukur lak kan..cukup-cukup la aku dah buat dosa yang ada..xmo tambah-tambah lagi..(ehh..ape ni ape ni!!)

Aku just nak sume benda jadi smooth je..tp aku tau x bole..kadang-kadang aku rase macam aku sorang je yang bersungguh..tapi, kalo nak harapkan sorang je..komfom xbagus kan..tapi nak buat camne..dah nasib camni.terima je..tipu la kalo aku cakap aku x jeles dengan orang yang dah nak tercapai impian dia, lagi-lagi yang dah tercapai impian dia.tapi aku nih?tak tahu bila lagi..malu jugak orang asyik tanya-tanya, bile lagi, bile lagi..aku senyum je kot..nk cakap ape.xkan nak cakap belum sampai "seru"..sape kate x sampai lagi?dah lame sampai tapi..tahla..aku pun tak tahu..

Banyak benda lagi yang tak setel..sangat banyak..
1-benda yang aku tunggu 2 tahun tapi sampai skg tak setel-setel lagi @ (L****)
2-benda yang konon dijanjikan dapat tahun ni, tapi akhirnya tak pasti lagi @ (K*****)
3-benda yang dirancang bulan ni, tapi akhirnya senyap je @ (R****&T*****)
4-benda yang aku suka sangat, kira macam impian aku la, tapi bole dapat dalam mimpi je kot @ (R****)

Dulu aku ingat sume nya ok..lepas test tuh lepas..sume nye akan buat aku hepi..tapi, mula dari 27 July aku dah rasa sume tu tak mungkin jadi.sebab banyak sebab..macam-macam sebab.27 July pun dah nampak apa yang berlaku..aku still kat rumah..xde pape yang menarik..still macam hari-hari biase..camane aku nak pasti kalo impian aku akan tercapai cepat?sebab takkan..sebab aku bukan orang lain yang kehidupan dia lain.

Huuu..stress kan kalo x yang macam kite harapkan?aku nak cakap, xbole sebab tak de maknanye kalo aku cakap.sebab dah banyak sangat aku cakap..aku pun dah penat..sebab aku pun dah hafal apa jawapan nye nanti.Tapi, kalo aku simpan dalam hati..sakit hati lak..tapi, kalo aku cakap kang, lagi sakit hati macam masuk telinga kanan keluar telinga kiri kan?xde faedah..mulut aku penat, hati aku sakit..buy 1 free 1..(ade kaitan ke??) so, better aku senyap je..discount 100%..(lagi xde kaitan..)so,xde la double aku sakit kan..huuu..

So, sampai sekarang aku tak tahu mase depan aku, bile? camane? huu.. dan aku pun tak tahu bile bende-bende di atas nak setel..huu..sebab yang aku aku tahu cuma 1 je..bila aku cakap "dia akan terus membisu".....